Курка тютюну: 1000 раз так готувала і буду готувати ще (за рецептом моєї матусі)
Привіт! Сьогодні готую курку тютюну. Незвичайно смачне святкове гаряче блюдо, яке може приготувати будь-який бажаючий. А результат завжди ідеальний: хрустка скоринка, соковите м’ясо і аромат.
Рецепт:
курка – 1,5 кг
сіль – 1 ч. л (+1/2 ч. л. до часнику з перцем)
часник – 7 – 9 зуб
чорний перець – 1 ч. л. (або за смаком)
Спосіб приготування
Курку вибираємо менше, я беру до 1,5 кг. Миємо, розрізаємо по грудці. Спинку вирізаємо. Тепер курку добре відбиваємо кухонним молотком. Тепер солимо за смаком. Я додаю 1, 5 ч. л. на мою курочку вагою 1, 5 кг і можна приступати до приготування відразу. Я роблю заготовку на завтра і просто прибираю в холодильник.
Відкриваємо курочку, беремо велику сковороду. Найкраще підійде сковорода гриль.
Кладемо підготовлену курочку спинкою до низу. На верх ставимо каструлю з Гарячою водою. Вогонь робимо помірний, нижче середнього і готуємо 25 хвилин.
Поки смажиться курча, підготуємо ароматну приправу. У миску часник пропускаємо через прес для часнику. Тут в цьому рецепті часнику багато не буває, я кладу 5-6 зубчиків. Додаємо мелений перець і перемішуємо.
Минуло 25 хвилин, знімаємо каструлю, курча перевертаємо. Знову ставимо каструлю з водою і готуємо ще 20 хвилин. Пройде час, знімаємо гніт. Перевертаємо ще раз вниз курчати. Наносимо половину ароматної суміші з часнику і перцю.
Перевертаємо і розподіляємо другу частину спецій. Перед смаженням часник з перцем не додаю, так як в процесі приготування часник просто згорить і буде неприємний горілий запах і присмак. Тепер сковороду нахиляємо і утворився поливаємо маслом курку. Так часник розкриється і буде аромат на всю кухню.
Подавати курчати краще всього відразу з запалі з жару до столу. Саме гарячий він виходить хрустким, ароматним і соковитим. Тому я спеціально роблю заготівлю заздалегідь, а потім просто розраховую час подачі до столу і готую.